Ser allt

 
Hästar gillar att stå högt och ha uppsikt över omgivningen. Då känner de sig trygga. I sommarhagen står de ofta på en kulle och spejar. Där fläktar det lite också, så flugorna trivs inte lika bra.
 
I vinterhagen ligger ligghallen med bra utsikt över hagen. Oftast står någon utanför och vaktar. Man kan tycka det är mest för syns skull, men vakten tar jobbet på allvar.
 
Så när jag såg Denver höja huvudet och spana följde jag hans blick. Vår katt Biceps satt och vässade klorna på ett fallet träd ungefär femtio meter bort. Denver höll koll på rovdjuret och började gå närmare. Aska uppfattade signalen och spejade hon med.
 
Efter en stund kom Muska också och tittade. Men sen gick katten. Ut på en egen liten jakttur. Knappast för att jaga hästar. Så då var det lugnt igen.
 
Ända tills Peppe gick ut med röjsågen i hagen. De flesta brydde sig inte alls. Men Ina och Iska passade på att skaffa nya erfarenheter och följde med runt om i hagen. På några meters avstånd och någon gång med lite bus och skutt. Men oftas kikade de bara nyfiket. De äldre hästarna gav dem någon blick ibland. Det fick räcka.
 
0 kommentarer