Det där med färger och islandshästar...

Man brukar ju säga att islandshästar är svåra för en id-kontrollant, för alla möjliga färger och färgkombinationer förekommer. Det ligger något i det, men samtidigt ska man komma ihåg att väldigt många har vanliga färger utan en massa konstigt alls. Som grundfärgerna svart och fux, till exempel.
Att sedan dessa grundfärger också ser olika ut då de påverkas av anlag som ger olika nyanser - ja, det gör det hela bara lite mer spännande. Och ibland kanske man inte vet riktigt varifrån olika saker kommer ifrån, i varje fall om man ska deifinera anlaget. Som Dimmalimms gula örontofsar. Hon är musblack med tydliga gula örontofsar. Det behöver ju en musblack inte ha alls. Men jag ser också att hennes pappa Omur (som är bleksvart och som ses på de första bilderna här) och hennes mamma Villimey (som är musblackskäck) också har dem.
Jag fyller på med lite bilder även på Dimmalimms äldre syster, som är musblackskäck, liksom mamman alltså. Och systern är ju mer "vanlig "skäck med vita fläckar på kroppen, medan mamman endast har vita strumpor. Att dottern blev skäck visar att det var rätt att mamman också benämns skäck. Och så tar jag med en halvbror till dem, också efter Omur, som är svart (och han är "riktigt" svart) och med en mamma som är fux. Ja, som sagt även svart har nyanser. Det finns tydligen inte bara "50 shades of grey"....
 
 
0 kommentarer