Ina ska flytta

 
I förra veckan fick jag en fråga om jag hade någon fjordhäst till salu. Det var en tidigare fjordhästägare som ville ha en ny fjordhäst. Hon sa att hon en tid hade spanat på om det fanns någon avkomma till mina uppfödningar till salu, och sedan hade kommit på att det kunde vara bra att fråga mig också.
 
Vi pratade en stund på telefon, och jag fick veta vilka saker som var viktiga för henne. Hur hennes häst skulle vara för att passa, och vad hon tänkte sig av den i framtiden. Jag kom fram till att Ina passade bra in på den beskrivningen: tillräckligt stor, tillräckligt grov, mild och snäll. Så vi bestämde att de skulle komma till helgen så vi fick träffas.
 
Jag hade träffat dem tidigare, men för rätt länge sedan. Och även deras fjordvalack, som var efter Ljosen, vilket ju gjorde Ina lite extra kul med Ljosen som mormorsfar. Jag lovade inte att de skulle få köpa - jag ville se att jag trodde att de kunde passa ihop, och de skulle förstås få se vad de tyckte.
 
Vi började i hagen och hälsade på alla hästar där. Sedan tog vi in Ina i stallet, borstade, lyfte hovar och myste med henne. Det fick de göra, och de förstod att uppskatta en snäll och välhanterad unghäst som tog det med ro att vara inne ensam, och snällt lyfte alla hovar även till okänd person. Jag var inte precis förvånad. Jag har ju sett henne med hovslagaren och andra...
 
Och till och med mannen, som inte var så intresserad, konstaterade att hon hade väldigt vackra ögon. Ja, Ina kan man liksom inte missa... De ledde henne en liten sväng och det gick bra det med.
 
Jag kände att där får Ina det bra, och jag tror att de kommer trivas med henne. De var glada att få köpa, och vi var alla nöjda med att vi bestämde att Ina blir kvar till sommaren. Planen är att vi visar henne på sommarpremiering och ger henne ett par månader på bete med buskompisarna här. Sedan får hon flytta till sin nya flock. Jag vet att hon är efterlängtad redan, och jag hoppas hon ska trivas i sitt nya gäng - både två- och fyrbenta. Vem de är får de själva säga när det tycker det är dags.
 
2 kommentarer
Anonym

Men gud sicken fin liten dam! <3

Svar: Tack! Det tycker vi också ;-)
Stuteri Kry

Jennie

Fina hästar

Svar: Tack!
Stuteri Kry