Träna med mamma

När vi börjar rida stona efter fölning tar vi oftast med fölen. Ibland låter vi dem springa lösa på ridbanan, men oftast fungerar det inte jättebra. Speciellt inte med hingstföl, som gärna tar chansen att busa och klättra, så det blir inte kul för ryttaren. Och stoföl kan minsann vara krångliga nog... Busar de med, eller helt enkelt tvärnitar precis i vägen.
 
Dessutom är det ju en så bra träning att få vara med och ledas. Både att träna på att följa med och gå fram, och på att stå stilla och sköta sig fast mamma är en bit bort. Så kan man få en slurk efter en stund, och alla blir nöjda.
 
Ygne och jag följde med när Finja reds för första gången efter fölning för någon vecka sedan. Han är jättesnäll att fånga och leda, så vi fuskade lite och ledde dem direkt till ridbanan för borstning och sadling. Även Ygne uppskattade borsten.
 
Att ha fölet med gjorde mamma Finja lugnare också. Hon jobbade på fint med Ella. Och Ygne var duktig han med.
 
Lite längre fram kommer han få stanna i hagen. När det finns ett annat fölsto där som dessutom är en så bra barnvakt som Desolett så kommer det att gå jättebra. Om man tar saker steg för steg så går det oftast jättebra.
 
 
0 kommentarer