Här kommer lilla Ludde

Kommer du ihåg visan "Här kommer lilla Ludde, håhåjaja, bärandes på sin kudde, håhåjaja"? Det gjorde i alla fall jag när jag såg Ludde susa runt med sina pinnar och bollar. Kuddar har jag inte sett honom bära däremot....
 
Ludde är en cockerspaniel (jakttyp) och har flyttat till Ella och Daniel när Daniels familj inte längre har möjlighet att ha honom. De har haft honom i perioder innan, och för en vecka sedan flyttade han till Tranås.
Fast rätt ofta är han hos oss, och får sällskapa med Zizou under dagarna. De kommer bra överens, och Zizou fjäskar för fullt med Ludde, som är både äldre och större. Ludde är fem år och snäll och glad.
 
Utom om Zizou ens tänker på att ta hans pinne eller något annat som han anser är sitt. Lilla Ludde vill verkligen bära "sina" saker, så visan är inte helt fel. Då fräser han tydligt.
 
Men för det mesta flaxar de båda runt och gillar verkligen att springa och leka på promenader. Kul att se hur Ludde liksom springer i slag åt höger och vänster om vägen, medan Zizou mest springer rakt fram och tillbaka.
 
När de var med och stängslade fick Zizou studsa högt för att se Ludde över gräset. Och jag vägrade kasta Luddes pinne... Så de fick springa själva. Båda var rätt trötta efteråt. Det är bara bra för dem.
 
 
0 kommentarer