Hästarna i Frankrike

Vad jag fick göra med hästarna i Frankrike

Ella gästbloggar och berättar lite mer hur hon hade det i Frankrike:

Det var många hästar som inte kunde så mycket och som inte var så gamla som jag fick börja träna. ”Ferdinand” skulle förberedas för eventuell visning nästa år då han är två år och hingst nu. Med honom började jag longera, vänja vid sadel, löshoppa, gå på promenad och sitta på. Han var en mycket trevlig ung man och framförallt väldigt mjuk och samarbetsvillig.

Hans jämnåriga lilla halvbror (Max pappa till båda) skulle inte visas och var betydligt mindre så han fick nöja sig med att longeras och vänjas vid sadel och träns samt löshoppa lite.

 

Moon var sedan innan inriden och jag och Nikki red ut en del tillsammans, hon på Max och jag på Moon. Hon var i minsta laget för mig men hon jobbade på bra och var väldigt trevlig. I bakgrunden vilar Moons lilla feta kompis som jag mest gav äpplen och kliade.

 

Max fick jag rida ut en del på själv och därmed se oss omkring. Han gillade att se sig om och jag tyckte det var trevligt att busa i skogen och se de små samlingarna av hus i närheten. Han är tävlad, 21 år och honom lärde jag nog inget nytt. Men jag hoppas och tror att han uppskattade att få en att vara på äventyr tillsammans med.

 

Adorable skulle ridas in också. Jag longerade en del och försökte få höger, vänster, gas och broms att fungera någorlunda. Det lyckades väl helt okej. Hon var mycket större än Moon och ”Ferdinand” och revben som stod mer rakt ut än de andras, så det var mer som jag är van vid med lite bredare fjordingar medan Nikki tyckte hon var för rund, trivdes jag. Adorable är den tredje från vänster.

 

 

0 kommentarer