EM-minnen

Ett år har gått sedan vi var i Danmark och tävlade på fjord-EM. Många fina minnen har vi med oss därifrån, och den senaste tiden har jag blivit påmind om flera av dem, både i samband med fjord-SM för några veckor sedan och nu senast NM för fjordhästar förra helgen.
 
Vi var inte på plats på NM i år, och det kändes lite konstigt efter att ha varit på NM och tävlat de senaste två gångerna (2015 och 2013). Men ingen av de hästar som var med har vi kvar (Desolett Kry och Haldol Kry 2013 och Haldol Kry 2015), så att tävla var inte aktuellt denna gång. Att det gick att följa tävlingarna via livesändning på Facebook var därför roligt och uppskattat av oss på hemmaplan. Tack till er som delade med er!
När jag tittade på dressyren blev minnena så tydliga från EM, eftersom årets NM gick I FEIs inledande och FEIs lagtävlansprogram. På EM var det dessa båda program plus som avslutning FEIs individuella mästerskapsprogram, alla tre roliga, men krävande program med många svårigheter. Och hur vi slet med träningen för att göra det så bra som möjligt.
Och bra blev det! Inte så att det räckte till placering, men ett fint resultat med över 60 % i snitt på alla tre programmen, och även över 60 % på det svåraste - det individuella mästerskapsprogrammet. I lagtävlansprogrammet kom Ella och Haldol til och med över 62 %. Det var riktigt bra gjort!
Vid handlerklassen på SM påmindes jag också om den trevliga mönstringstävlingen på EM. Ella och jag kom därifrån med brons och guld, och kanske var det den inspirationen som fick oss att jobba vidare med ett koncept för Sverige och nu kunde testa det på SM-utställningen, där imponerande duktiga visare tävlade. Så dagarna på fjord-EM är redan långt borta, men inte alls bortkastade, utan ännu fina minnen och en inspirationskälla.
 
 
 
 
0 kommentarer