Återväxt

I onsdags tog jag en semesterdag och ägnade förmiddagen åt att stängsla återväxten. Eller återväxt - tja, det har inte vuxit mycket alls på de drygt två månader som gått sedan skörd. Några gröna klöverplantor är det och annars mest torra glesa grässtrån.
 
När det var klart ledde vi dit ston med föl. Fölen är jättefina, och växer bra - så där är det bra med återväxten ;-) Men stona har tappat lite i hull trots kraftfoder. Finja var onödigt tjock innan, och Muska verkar bara må bra av att vara så lätt som möjligt, så ingen fara med det. Men nu var det dags för mera mat.
 
De andra gnäggade upprört sedan vi gått med stona. Kanske saknade de sällskapet. Kanske insåg de att de andra flyttat till bättre hage. Men även om det har varit mysigt att hålla ihop flocken, så är det nog så att de andra tre inte ska gå på klöver. De håller hullet bra, och får nog vackert vänta tills stona plockat undan det bästa. Och för att utnyttja det maximalt har vi delat åkern på mitten. De får resten när detta är slut. 
 
0 kommentarer