En svans mot flugorna

Hästar är flockdjur och bör så långt det är möjligt få gå i flock. Det gäller alltid. Det är viktigt för att de ska må bra och trivas. Jag är helt övertygad om att den mentala hälsan och välfärden också betyder något för deras fysiska hälsa.
 
Och nu sommartid är det ännu viktigare. Då vill alla hästar ha en kompis att få dela svans med. Ofta ser man dem stå parallellt i varsin riktning och viftar på varandras huvuden. Det är uppskattat.
 
Självklart kan man behöva göra mer. Denver som inte har mycket lugg har huva nästan hela tiden när det är soligt och varmt. Han vill ha öron på den, för han verkligen avskyr flugor i öronen, och han är inte alls lika luddig där som fjordingarna. Fjordingarna har så mycket lugg att det blir enklast med huva utan öron. De behöver bara huva under de värsta dagarna. 
 
 
Våra hagar är kuperade och med träd, så det går nästan jämt att hitta en lite blåsig plats eller en plats med skugga. De bästa ställena är välkända, och väl upptrampade. Om man inte har sådana hagar ska man nog överväga att erbjuda ligghall, för att ge skydd mot sol och insekter. Men med eller utan alla dessa saker så vill de också ha en vän. Att hjälpa och få hjälp av.
 
 
0 kommentarer