Registrerade!

I år var vi snabba med att få in ansökningarna om hästpass. Och vår registrator var lika snabb hon. Så nu finns redan både Ina Kry och Iska Kry i Blå basen. De fick löpnummer 1002 och 1003 (24181002 och 24181003), så de är årets andra och tredje fjordföl att registreras. Vi brukar ha rätt låga nummer på våra, men så lågt som 2 och 3 har vi nog aldrig lyckats med förr.
Och det spelar förstås ingen roll. Men skönt att ha det gjort. Vi passade på att chippa när de var inne för ett tag sedan, och det tog de båda med ro. Iska tyckte det var mycket elakt att rycka tagel i svansen, men annars var det lugnt.
Ina är registrerad som ljusbrunblack med stjärn. Kanske blir det med tiden mer som stjärnämne, för hästen växer men inte det vita som det ser ut. Lite samma gränsdragningsfråga var det med Iska - blir hon ljusbrunblack eller brunblack, och var går gränsen? Det kan nog ingen svara på exakt. Men hon är påtagligt mörk i ansiktet, och med en mörk (musblack) mamma och flera rätt mörka halvsyskon så valde jag brunblack i hennes fall.
Jag får ofta frågan hur tidigt man kan göra konturdiagram på föl. Om man är säker på färgen och tecken (på ljusa föl t.ex. fuxar kan det vara svårt med tecken på benen tidigt) så går det bra. Annars får man vänta, ibland upp till 3-4 månader. Men när man är säker är det skönt att få det klart. Det underlättar ju för alla också om inte alla ansökningar ramlar in till 1 november, då priset går upp (för en del raser finns det även andra tidigare datum). Nu ska vi bara lösa ut passen med, och sedan är vi klara med detta för i år. Gott! Bilderna är några veckor gamla, och togs innan konturdiagrammen gjordes. Nu har de fällt betydligt mer, särskilt i ansiktet, ifall ni undrar.
 
 
 
 
1 kommentar
Wanderlust by Jona

Men åh vilka sötnosar! :D

Svar: Tack! Ja, det är så underbart att vara med dem. Till och med den eländigaste dag får de mig att le.
Helena