Alla rätt!

Alla rätt! Ja, eller felfri heter det väl... Tredje gången gillt på lokal tävling, och den allra första starten i lätt E+ (5 cm extra dvs max 75 cm till skillnad från 70 cm i lätt E för d-ponny), så fixade de sitt mål. Unn och Denver red felfritt på hinder och med mer än 10 sekunder till godo på maxtiden (efter förargliga 1 tidsfel de båda tidigare starterna) hos Grankärrs gränsryttare på en trevlig bana.
 
Det var en strålande glad ryttare som fick sin clear round rosett och klappade om världens bästa Denver.  Målmedveten träning har lönat sig, och steg för steg har det tagit sig mot detta delmål. Det kändes idag helt rätt att välja avdelning B, att kunna fokusera på grundomgångens sju hinder och att ha bra vägar och bra galopp hela den vägen. Att det hade räckt att nolla även i omhoppningen för att vara med bland pristagarna spelade ingen roll idag. Detta var rätt val, och den fina blå-vita rosetten var kvitto nog på en jättebra insats.
Vi gick banan tillsammans flera gånger. Planerade var det var lagom att rida, mjuka vägar utan att överdriva, och var man måste driva för att få fram en bra galopp. Vi litade på att stabila Denver skulle fixa alla hindrena utan problem.
 
Framridningen blev också precis lagom. Och jag var tacksam att vi har en ponny som Denver när en annan ponny småstegrade, gjorde stora skutt och sedan galopperades snabbt runt, runt i ridhuset. Alla andra såg lätt förskrämda ut och försökte hålla sig undan för deras framfart, och vi var lättade när de susade vidare till framhoppningen i god tid innan det var dags för oss. Gott att inte ha en sådan ponny, hur snabb och bra den än är, och ännu bättre att Denver inte smittas av sådant.
På banan gjorde precis allt som de skulle. Det blev korsgalopp mellan hinder fem och sex, men det fick gå det också. Annars funkade allt enligt plan, noll fel och tiden 48,1 var långt under maxtiden 59 sekunder. Så härligt! Bilderna är från framhoppning och efteråt, men det finns en film på mitt instagram (stuterikry) om du vill se ritten.
 
Grattis och bra jobbat!
 
0 kommentarer