Kor!

Kor är vackra, tycker jag. Nyfikna, kloka djur med värdighet och vänlighet.
I förra veckan var det en så vacker morgon. Frostig och klar, med dimma i dalen och solen som tog sig upp över trädtopparna och spred sitt fina morgonljus. Jag kände att jag måste ge mig ut en liten stund med kameran innan jobbet.
Dagen innan hade jag sett grannens kor gå ut på bete i en rad som avtecknade sig som en siluett mot den gulrosa morgonhimlen. Det ville jag fotografera med en bättre kamera än den som finns i mobiltelefonen! Så jag for iväg efter frukost och kom strax innan korna släpptes ut efter mjölkning.
Men! De hade fått ny fålla, dagen till ära. Så mina planer gick om intet. Jag såg korna gå iväg åt ett annat håll. Någon ropade efter sin vän, och skyndade dit. Någon firade det nya betet och den vackra morgonen med glada skutt.
Jag fick byta plats. Och bilderna blev inte de som jag hade tänkt mig. Som så ofta med djur och natur... Man kan inte arrangera. Man får vara glad om man kan fånga ögonblicken, och tacksam för det som bjuds.
Det var kallt om fingrarna. Men det var så värt att bara stå där och se koflocken, med sina olika personligheter av kor.
 
Det blev många bilder. Några få minuter varade morgonljuset och kornas promenad ut. Sedan blev det dags för mig att börja jobba. Med mig hade jag inspiration och härliga minnesbilder.
Känslan går inte fånga helt på bild. Men idag bjuder jag på en hel rad ko-bilder från vår vackra bygd. Jag är lyckligt lottad som lever mitt i detta!
 
 
 
0 kommentarer