Prydliga ritter

Igår var det tävlingspremiär för säsongen för Desolett och mig. Vi red WE hos Ölmstad rid- och körsällskap, och det var som vanligt gemytligt och vänligt. Alla pratar med alla, alla svarar snällt på dumma frågor och det är en härlig blandning av olika hästar. Denna gång alltifrån en charmig robust b-ponny till en långbent frieser och förstås svenska varmblod, lusitano, korsningar och så en islandshäst och jag på Desolett.
 
Vi red Lätt C teknik och Lätt B teknik och speed. Denna gång var det en tävling med ett eller två moment (bara lätt C med ett moment), och det skapade möjlighet att rida två klasser. Jag hade en bra känsla på framridningen till lätt C, men när vi kom in på teknikbanan blåste det till. Desolett blev först lite spänd och lade sedan i handbromsen. Allt gick segt, men annars helt OK. Som så ofta försökte jag öka farten genom att luta mig lite framåt istället för att sitta ner och rida, och ja, det funkade inte den här gången heller.
 
Men vi fick ihop 64,44 % med bara en femma och resten sexor och sjuor. Domaren skrev att det var en "prydlig och balanserad ritt på förtroendefull häst som är på rätt väg gällande form och eftergift. Behöver kvicka upp lite och ridas i lite högre tempo." Stärkt av detta och av godkända procent tog jag nya tag och laddade om för lätt B.
 
Visst fanns det saker vi kunde gjort bättre där med, men jag var nöjd och glad med rundan i teknik. Desolett var med mig, bjöd på betydligt bättre - både för att hon slappnat av lite, men framför allt för att jag satte mig ner i sadeln och red. Helt klart mitt livs bästa teknikrunda. Det tyckte domaren med och vi fick 67,22 % med åttor både för "ta lans" (som jag tycker är ett rätt svårt moment) och för "bord". För övrigt mest sjuor, några sexor och en femma (långsam ryggning i korridoren och vilade bak när jag klingade i klockan där). Här skrev hon: "Prydligt på häst som stundtals är riktigt fin i sin form och eftergift."
 
Speed är det tydligt att Desolett vet vad det är, trots rätt få starter. Nu kom allt det där drivet som domaren önskade av oss, och hon busade loss på slutet så att vi höll på att missa kannan på bordet. När det blir så mycket bus och spring blir det inte alltid som mest effektivt och snabbt, så bästa tiden hade vi inte, men tillräckligt för att sluta mitt i klassen och med näst bästa teknikdel.
 
Så jag tar med mig det som var bra, jobbar vidare på att rida bättre (upp med blicken, fram med bröstet och ner i sadeln och stilla hand) och att det är en så härlig känsla när en 19-årig häst busar igång och visar att det är rätt kul det här!
 
Med detta tog vi årets första poäng i Fjordcupen för vår del. Så nu är vi igång igen, och jag har löst startkort även i dressyr och bruksridning för oss. Vi ska försöka få till minst en godkänd ritt i båda. Ella har antagit utmaningen och ska se om hon och Desolett också kan klara en godkänd runda i hoppning, för det vore ju kul att slå vårt eget rekord och få till minst en godkänd gren mer än i fjol. En bit kvar dit, men första steget är taget och check på den. Tack för en fin dag, alla i Ölmstad! Och tack för hjälp och foton, Peppe!
 
 
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer