Grattis Hangvar Kry!

Hangvar Kry har tävlat på Nordiska mästerskapen för fjordhäst i Danmark i helgen. Han tävlade i allroundklassen och tog en fin tredjeplacering i dressyrmomentet med 69 %. Han fick också en tredjeplats i en öppen dressyrklass med över 70 %! Grattis!
 
I hoppningen var han fyra av de elva starterna, med 8+0 fel, vilket var lika mycket som trean hade. Enligt de danska reglerna gick man vidare trots fel i grundomgång, och omhoppningen fixade han fint med snopet lite mera tid än trean (mindre än en halv sekund).
 
I precisionskörning blev det en femteplats, och i sammanräkningen var det otroligt jämnt och spännande. Karina Blaabjerg från Danmark tog en betryggande seger (som vanligt) med 34 poäng. Men sedan hade tvåan 26, trean 25 och fyran 24. Och sedan var det Hangvar Kry som var femma med 22, alltså strax utanför medalj och placering.
 
Men tillsammans med den andra allroundhästen Ny Vestergårds Joakim är Hangvar ensam obland de svenska om att ha tagit individuell placeirng på detta mästerskap. Jocke var trea i precisionskörningen, så en tredjeplacering till honom, och två tredjeplatser för Hangvar. Ett riktigt bra resultat för en debutant i dessa sammanhang. Grattis! Jag är stolt över honom och tacksam för de som tävlar honom som fint!
 
Många andra bra svenska presatationer har också gjorts, i flera fall precis utanför placering. Och det svenska laget tog en fin bronsplats - grattis! Fyra lag deltog (varav två från Danmark, ett från Norge och ett från Sverige, då Finland inte var med i år). Det har varit roligt att följa er alla på nätet. Om två år är det dags för nordiska mästerskap igen - då i Sverige! Bilderna på Hangvar är från årets SM.
 
 
 
 
0 kommentarer