Gästblogg: vardagsträning

 
Hej! Det är jag som är Unni, jag är 15 år. Jag rider en stor vit häst som syns på bloggen ibland, Mercedes. I det här inlägget tänkte jag berätta hur en vanlig vecka ser ut för oss träningsmässigt.
 
Varje vecka rider jag 6 dagar i veckan, men självklart är passen lugnare nu på vintern än på sommaren. Jag planerar att rida 2 dressyrpass på banan, ett hoppass och 3 uteritter per vecka, men eftersom vi inte har något ridhus får jag anpassa mig efter hur vädret är.
 
Är ridbanan hård eller väldigt blöt så vet jag att jag inte kommer få ut något av att rida där ändå, jag har ju ett sto som tydligen är en prinsessa. ;) Då väljer jag hellre att rida ut lite mer dressyrigt och fokusera på att rida skänkelvikningar över vägen, ställa åt olika håll och reglera tempot.
 
Mercedes är en väldigt vaken häst som lätt övertänker och skrämmer upp sig själv så jag rider helst inte ut i mörker. Hon har bara bott på gården i ett halvår så vi håller fortfarande på och lär känna varandra. De uteritterna som bara ska vara uteritter växlar jag mellan att rida dressyr på, gå i backar (något som man gör varje dag vare sig man vill eller inte när man bor på ett berg) och galoppera längre sträckor om underlaget tillåter.
 
Hoppningen blir ju ganska självklart ett måste att åka till ridhus såhär års, något vi brukar göra en dag på helgen. Man missar ju chansen att rida ute i ljuset, men för mig är det helt klart värt det.
 
Det är så jag brukar lägga upp en vecka, kan ju bli lite annorlunda om det är någon tävling eller liknande dock.
0 kommentarer