Nu är det klippt

 
Japp, nu har vi klippt Mercedes. Eller flyttat en himla massa vita hår från henne till mig och stallgången.... Och så blev hon jätteprickig där vi klippte.
 
Det är första gången vi klipper henne, för vi tycker att hon har klarat sig bra ändå hittills i höst och inte blivit alltför svettig. Men nu var hon rätt lurvig, så vi har klippt hals och bog. Det brukar räcka för att lufta och svalka. Så vi börjar så. Skulle det visa sig att det behövs så är det ju bara att klippa lite mer sen.
 
Om det räcker med denna klippning så är det skönt. För då har hon sin väl fungerande vinterpäls på nästan hela kroppen, och klarar sig utan tjocka täcken. Hon håller sig torr och varm över rygggen, och har glädje av den naturliga pälsens finurliga funktion.
 
Har du tänkt på hur bra pälsen är konstruerad? Inget täcke slår den. Kanske för att den är så noga testad och utvecklad under lång tid. https://stuterikry.blogg.se/2018/october/har-du-koll-pa-produktbeskrivningen.html
 
Vi klippte bara nedre delen av halsen och bogen. Då finns vattenavrinningsskyddet kvar mycket bättre. Hon blir inte alls lika våt när det regnar, som om man klipper ända upp till manen. Det är inte så snyggt, sa Unni. Men vi kom överens om att det var viktigare att det är bra. Att det blir en kant kan vi stå ut med. Hon är ju fin ändå.
 
Mercedes tog det med ro. Hon är antagligen klippt många gånger förut, och antagligen på sttörre delen av kroppen. Så hon kikade bara lite när maskinen närmade sig öronen, men stod fint kvar,. Hon fick godis i alla fall, och verkade gilla konceptet. Vi får se om vi behöver klippa om längre fram, men oftast räcker det bra när man klipper så här sent och vinterpälsen är "klar". Och jag tror att det kommer räcka med att bara ha klippt lite grann. Vi får se på träningen hur hon känns.
 
0 kommentarer