Nu är hon här

 
 Igår hämtade vi vår nya häst: Dimmalimm från Kalvefall. Hon är en musblack islandshäst född 2 juni i fjol. 
 
 
Peppe och jag åkte och hämtade henne på morgonen. Hon stod redo i boxen tillsammans med sin mamma Villimey, som följde med som trygghet vid lastningen. Villimey stod helt stilla och lugnt bredvid transporten, och på någon minut var Dimmalimm lastad. Lite motspänstig, men inte alls speciellt orolig, och med två personer som lyfte bakifrån så var det enklast att kliva in. Väl inne började hon mumsa på enislage och kraftfoder i transporten. Klok häst!
 
Resan hem var inte så lång, och hon tog det lugnt och fint. Vi såg henne i kameran, och hon nosade runt lite, mumsade lite. Hon kikade nyfiket ut när vi öppnade luckan, och klev sedan försiktigt ut när vi bad om det. Och då kom välkomstkommittén rusande. Alla ville kolla! Det ville nog Dimmalimm också, men vi tyckte inte det var bästa idén, utan tog in henne i stallet. Lite tveksam i dörren, men sedan blev hon nyfiken. Kikade på allt och följde med mig in till största boxen. Där fanns mat och då var allt bra. Jag gillar verkligen hennes attityd och förtroende. Tack för en bra grundhantering, Veronica! Och tack för bra avelsarbete, Åsa!
 
Vi hämtade Desolett sedan och ställde i boxen bredvid. Snällaste tanten tittade med vänligt uttryck, och allt var lugnt. Denver kom sedan in för att ridas, och han var inte alls lika förtjust... Surgubbe snarare... Men han gick ju snart igen och då satte vi Iska i boxen han lämnat, så hade Dimmalimm en ny  kompis på varje sida. Båda verkade OK, men Desolett coolast. Där fick de stå och fundera på livet några timmar.
 
Sedan släppte vi ut dem i en en annan hage än de andra är i. Alla fick lunch och Desolett och Dimmalimm tog det väldigt lugnt. Så vi hämtade Iska med, och först såg det lika lugnt ut, men sedan blev det en hel del springande. Mest i trav, men när det blev lite onödigt intensivt (man vill ju helst inte få en häst utjagad) passade jag på att dela på gänget så Dimmalimm var med bara Iska. Stängningen var dock med bara en tråd, då Desolett blivit instängd i en lunchhage. Så Dimmalimm valde att dyka och byta kompis. Desolett tog nykomlingen med ro och åt mest. Inga sura miner där.
 
 
Sedan bytte jag så att Dimmalimm kom till Iska. Det gick bra det med, men hon bytte till Desolett igen. Verkar förstå vem man ska vara med ;-) Fast då öppnade jag så att alla kom tillsammans igen. Det gick mycket lugnare nu. Dimmalimm håller en låg, men lite nyfiken profil och verkar ta allt bra. Glädjande är att hon också kommer och pratar med oss så snart vi kommer. Hon är en charmig liten häst! Jag återkommer med fler bilder och hur introduktionen i flocken hos oss går. Som ni ser har alla grimma på bilderna, och det har vi ju aldrig annars. Men just när man släpper in nya hästar kan det underlätta livet ifall någon kommer utanför hagen. Och vid dessa tillfällen har vi ju tät tillsyn. Grimma i hagen ser jag annars som skaderisk, men ibland kan det vara motiverat att ha.
 
 
0 kommentarer