Styrka och inspiration

 Körningen med kälke gav mersmak! Och mera snö fick vi också, så då blev det ju ännu härligare. Förra helgen spände jag för Desolett igen, och även om snön var ganska djup så hon fick jobba på både med sig själv och med att dra fram kälken, så var det spetsade öron och en nöjd häst. Det dröjde inte länge innan det kom små belåtna frustningar - kvittot på bra arbete.
 
Körningen ger fin styrketräning under sådana förhållanden. Bakbenen börjar jobba sådär bra som man önskar, och ryggens muskler får också träning men utan ryttarens tyngd.
 
På köpet får vi en massa inspiration. Desolett verkar tycka om att bli körd. Och det smittar till ridningen också. Så pigg, nöjd och fin som hon var på tisdagslektionen redan efter första körningen för ett par veckor sedan - ja, det vet knappt när hon var. Hon gick helt enkelt super, och framför allt mycket bättre redan tidigt i lektionen.
 
Att spåren från vår körning också kunde återvinnas när jag red Aska en stund senare är förstås en bonus. Det blev mer lagom tungt att ta sig fram med ryttare och Aska travade på med raska steg som vanligt. En bra dag med hästarna helt enkelt.
0 kommentarer