Funderat på saken

Efter ridlägret blev det inte mycket ridet för mig. Tre dagars intensivträning, och sedan for jag till Frankrike. Väl hemma var det full fart på jobbet och en resa till stockholm med övernattning där. Så när det var dags för ridlektion efter två veckor var Aska inte riden mer än en eller två gånger sedan sist.
 
Och Aska verkade säga "äntligen!" när jag hämtade i hagen. Kom i rask trav och mötte med sin hesa gnäggning, som är så typisk för henne.
 
Jag ursäktade bristen på arbete med läxan för Inger, men både hon och jag konstaterade snart att Aska verkar ha funderat på saken i sin hage. Hon gick bra då, och ännu bättre nu. Vi rullade på i en härlig galopp med bra egen bärighet, och jag behövde bara tänka vad jag ville så gjorde hon det.
 
Ibland är hon så lyhörd att det blir svårt. Att sitta stilla nog, vara lika mjuk och fin själv. Och minst kramning med vaden tar hon som ett löfte om att få springa fortare. Hon har inte riktigt förstått att skänkeln också kan flytta, men det börjar komma.
 
Vi jobbar på att hitta lagom tempo i all den härliga framåtanda. Och samtidigt vara rädd om den och uppmuntra henne. Hon blir aldrig het eller vild, bara härligt glad och framåt. Älskar att vara med.
 
Och det är nog bra med lite pauser ibland. Så att det inte blir för mycket, inte avancerar för fort när hon vill så väl. Och att de är bättre efter ett litet uppehåll har jag ju sett många gånger förut. Ja, det är så kul med unghästar, som sagt...
 
Bilderna är från ridlägret, för några senare har jag inte.
 
1 kommentar
Anna O

Jag tror att det inte bara är hon utan även du som funderat på saken!

Svar: Ja, man kan ju hoppas att jag också lär mig något ;-) Ibland undrar jag - när jag gör samma fel igen....
Stuteri Kry