Vinnande syskon

Hangvar Kry blev totalsegrare i årets upplaga av Fjordcupen. Grattis! Han vann premiäråret 2018, var tvåa i fjol, och så seger igen nu - en enastående prestation! Han är dessutom grensegrare i två grenar; sportkörning och brukskörning,samt tvåa i dressyr och trea i bruksridning.
Som uppfödare kan man inte vara annat än glad och tacksam över att han har ägare och ett team runt sig som lyckas så väl och visar upp honom i många sammanhang. Strålande bra reklam för fjordhästen i stort och förstås även för vår avel. Tack för det!
 
Hangvar är, som ni säkert vet, halvbror med vår Aska Kry, och lillasyster har gjort en bra debut på tävlingsbanan detta första år, och är kvalad till unghästchampionat i dressyr. Eftersom hon hade föl som fyraåring räknas hon i dessa sammanhang inte som femåring, som hon är, utan kan gå femårschampionat 2022 och har i år tävlat i cupen för fyraåringar.
 
Och Aska står som vinnare bland fyraåringarna, visserligen var inte så många fyraåringar med detta konstiga år, men det är ändå ett resultat att var anöjd med. Speciellt som hon tar en fin andraplacering totalt bland alla unghästarna, 4-6 år, slagen av bästa femåring, men före bäst sexåring och en hel del andra. 
 
Och om Aska och Hassle, som ju också är Hangvars bror (alla tre har Muska som mamma), skulle bli lite malliga över allt detta, så vill Brimi passa på att hälsa att hon också har en bror som vunnit massor av priser i Fjordcupen.
Stolplyckans Qarat, som är efter Brynje liksom Brimi är, är nämligen vinnare i dressyr och dessutom totaltvåa. Jätteroligt och stort grattis till det! Lite extra roligt med Qarat är att han har tävlats av både en veteran och en juniorryttare. Annelie vann veterancupen med honom (och jag kom tvåa där, men bara en placerad), så de har också många priser att vänta. Och med sin juniorryttare Caroline blev han andraplacerad i hoppning (av alla) - riktigt bra jobbat!
Om man kikar noga i resultatlistan så finns det förstås många fler släktingar på kors och tvärs, men jag djupdyker inte mer i detta idag. Läs gärna mer själv på www.fjordhastforeningen.se och imponeras över hur många grenar olika fjordhästar lyckas ta resultat i. Det är bara officiella tävlingar på lokal nivå och högre som räknas, och i år har det av pandemiskäl blivit mycket mindre tävlat än annars. Men ändå; många fina prestationer och det är verkligen fint att läsa. Och kanske allra roligast, tycker jag, är alla duktiga juniorer. Många är de och bra går det!
 
Bilderna på Hangvar Kry och Stolplyckans Qarat är från fjord-SM 2018, och då var Qarat ännu unghäst. Sedan kommer en bild på Ella och Hangvar Kry, då de tävlade WE 2019, och det blev det ingen start i under 2020, men däremot har Ella varit med och bidragit till Hangvars dressyrpoäng, och hon har ju också ridit Aska i dressyr, så till sist en bild på Aska Kry och Ella.
 
0 kommentarer