Mysiga magar

Det är lite drygt tre månader kvar till Finjas och Desoletts beräknande datum för fölning. Spännande, och lite oroligt är det alltid när det närmar sig. Nu börjar man se mysiga runda magar på båda, och en väldigt tydlig skillnad mot Aska som inte är dräktig. Två nya bilder på Finja nedan (och en från i våras ovan), och därefter en på nyfödd Brusali:
 
 
Aska är slank och fin, och Finja är också i lagom hull. Att hon börjar ha en tydlig fölmage är ju bara normalt och bra. Desolett ser väl mest ut som en påskkyckling, om man ska vara kritisk... Eller vad säger ni?
 
Hon har en fin fölmage, men sedan är hon också lite för tjock, och på det har hon en rejäl päls som står rakt ut... Hon är lite mer kortbent i modellen än de båda andra redan från början, så det är klart att det blir ännu mer markant då. Dessutom med ålderns rätt lite sänkt i ryggen - hon fyller snart 20.
 
Men när hon kommer med sitt mjuka och vänliga sätt, och kommer fram med spetsade öron, då är hon förstås helt oemotståndlig ändå. Rund som en boll, men så charmig och go. Det finns bara en Desolett, och det är ingen tillfällighet att hon har kommit tillbaka hit två gånger. Hon är en hjärtehäst.
 
Jag vakar över dem med orolig blick. Hoppas förstås att allt ska gå bra hela vägen och att vi får två pigga och fina föl i andra halvan av maj, eller kanske i början av juni. Det känns alldeles lagom, för då är förhoppningsvis vädret härligt att komma ut i som nyfödd. Jag kan spana på magarna och vänta till dess. Jag tror ju att jag väntar på något gott. Har jag tur får jag två lika härliga föl som de från i fjol. I väntan på de nya fölen delar jag bilder från när Brimi och Brusali var alldeles nya, i maj 2019.
 
 
 
2 kommentarer
Anna O

Mer fastlagsbulle än påskkyckling tycker jag!

Svar: Nja, nu är ju inte kycklingar håriga, men en så fluffig (dunig?) semla vill jag inte ha ;-) Gul, rund och fluffig :-)
Stuteri Kry

Anna O

Alltså, jag tänkte så här: påskkycklingar är ju visserligen söta att se på men mest dun och ben, ömtåliga och rätt substanslösa. En hembakad fastlagsbulle däremot, en stadig bas av bulle, välfylld med en krämig blandning av inkråm, mandel och grädde. Och så fluffig vispad grädde ovanpå.

Svar: Ok, hon får vara semla, med förhoppningsvis ett fantastiskt innehåll. En jäsbulle är det helt klart ;-)
Stuteri Kry