Vandrar vidare

 
Idag ska jag lämna vidare Matildas vandringspris till nästa pristagare. Muska har vunnit det för 2017 och 2018, och det är stort att vinna ett pris till bästa avelssto två år i rad. Det delas ut på Östergötlands fordhästförenings årsmöte.
 
Nu finns inte Muska längre kvar, så priset vandrar vidare till ett annat framstående avelssto. Jag har mina aningar om vem som kommer få det, och får ju snart veta. Jag har gjort en pärm som får följa priset, och där kan man läsa mer om Matilda och om de som vunnit priset. Jag hoppas att kommande pristagare ska sätta in en ny sida för varje år.
 
Matilda är borta sedan länge, men hon har satt spår i fjordhästaveln som kommer märkas länge länge. Jag är stolt och glad att ha två dotterdöttrar till henne i Desolett och Finja. Till Aska är hon farmors mor.
 
Så med eller utan vandringspriset har jag anledning att tänka på Matilda och vara tacksam för det hon gett oss.
Om du vill kan du läsa mer om henne här:
https://stuterikry.blogg.se/2019/january/vem-var-matilda-1418.html
och om priset:
https://stuterikry.blogg.se/2018/january/matildas-pris.html
https://stuterikry.blogg.se/2019/january/tre-superston.html
https://stuterikry.blogg.se/2018/january/enastaende-avelsston.html
 
Avslutar med en bild på Muska. Snart ett år sedan vi sa farväl.
 
1 kommentar
Josefin

Va fint att du har gjort en pärm som följer med priset! Det måste ju vara jätteroligt att kunna läsa dels om Matilda (vilket jag snart ska göra), men även se vilka ston som vunnit, samt få sätta in sin egen sida! :D

Svar: Tack, kul att du tycker det. Tänker att pärmen blir roligare för varje år.
Stuteri Kry