Drömmer om våren

Just som den första tussilagon hade tittat upp vid stallväggen kom den första snön. Här vräkte det ner nästan en decimeter på några timmar, och sedan kom det en skvätt till i lördags. På sätt och vis var det härligt att få rida i snö - både vi och hästarna hade kul. Men när det blev slaskigt och isigt så började man drömma om våren.
 
Och visst är våren på väg. Alla hästarna fäller så att det står härliga till, och hästhåren följer med precis överallt (helst inte ner i maten...). Ljuset ökar och det är kanske det allra bästa.
 
Jag tittar på de tjocka magarna och längtar efter årets föl. Vilka är de? Hoppas att allt ska gå bra - det finns ju en oro också varje gång.
 
Och redan innan årets föl är här har jag börjat tänka på nästa årgång. Jag uppdaterade hemsidan med bild och lite info om Lindmarkens Brizard 328, som ska göra sin första säsong i avel hos oss. Han kommer inte förrän i andra halvan av maj, men sedan är förstås även besökande ston välkomna. Bilden togs i höstas.
 
Jag har svårt att ta emot ston innan betessäsongen, men kan däremot erbjuda bete av lite olika kvalitet beroende på behov. Planen för Brizard är att han ska få betäcka vid hand, och inte gå på naturlig betäckning. Jag tror nämligen inte att det kommer vara en bra idé att släppa in besökande ston tillsammans med våra fölston, utan besökarna får gå med varandra eller de som inte har föl. Och jag gillar fri betäckning, men tycker att det kan vara klokare att betäcka vid hand när han ska vara här så pass kort tid.
 
Om det finns skäl att ändra på den planen tar vi det då. Yield fick ju gå med Finja, fast han bara var här en vecka, för han trivdes inte ensam, inte ens med de andra på nära synhåll.
 
Jag följer Brizard på hans instagram, och jag blir mer och mer nöjd med årets val av hingst. Han ser ut att utvecklas fint, och han verkar ha ett supertemperament. Han har också en väldigt gedigen härstamning, så jag har förhoppningar om fina föl 2021.
 
Men dit är det långt... Första ska vi klara av årgången 2020, och även dem hoppas jag mycket av, och sedan ska stona bli dräktiga. Planen är att Brizard ska betäcka Desolett och Finja, så jag hoppas på två föl efter honom. Om du vill komma med ditt sto eller har frågor så får du gärna höra av dig!
Bilden visar Finja Kry och nyfödda Ina Kry.
 
 
0 kommentarer