Hälsningar från Brusali

 
 
Vi har fått en hel rad små rapporter och hälsningar från Brusali sedan hon flyttade. Det känns bra och är uppskattat. Hon verkar anpassa sig fint, och hon verkar också visa upp de egenskaper som jag har sett hos henne här också.
 
Det är en trygg och nyfiken unghäst, och jag tror att hon kan bli lika rolig att arbeta med som sin mor Aska. Ännu så länge handlar det mest om att lära känna sina nya människor och hästar, och enkla övningar.
 
Hon har fått komma in ensam i stallet, och det är inga problem. Och hon har fått träna lite lastning igen. Det verkar inte som att resan till nya hemmet avskräckte, utan hon visade direkt att hon visste att där kliver man upp på lämmen.
 
Nya hästkompisen och "storebror" Bintje har tagit henne till sig fint, och har nu bjudit in henne att äta med honom. Det tror jag känns väldigt bra när man är liten och ny.
 
Han verkar vara en snäll och hygglig valack, men andra dagen blev han lite för nyfiken och på. Det slutade med att Brusali lämnade hagen. Där gick en vilsen fölunge ensam på ett stort fält... Men efter att hon hade fått lugna sig lite, och blivit lite kliad och trygg, så gick hon med på att få på grimman och följa med in. Bra jobbat av både häst och matte!
 
Här hemma tror jag Brimi saknar henne allra mest. Hon springer en runda ensam i hagen ibland, om man inte får med sig någon av tanterna. Jag tänker att då hade det varit kul att ha med sig Brusali. Men om några månader hoppas vi ha nya föl, som man ganska snart kan leka med, och Brimi ska ju förresten också lära sig en massa saker och bli stor och duktig. Kanske möter hon en dag halvsyster Brusali på utställning eller premiering. Vi får se! I vilket fall är det inte långt bort att hälsa på, men ändå roligt att få sådana här små rapporter ibland.
 
1 kommentar
Anna O

Bilden där de står tillsammans och äter är så väldigt fin. Och Bintje är ett suveränt namn på en fjording tycker jag. Var han ensam tidigare, eller är han bara så där snäll och sällskaplig ändå?

Svar: Bintje är verkligen ett toppennamn! De hade en ridponny förut och den var med i början med Brusali, men är nu såld. Till nyår fanns även Bintjes mamma på gården. Så ingen ensam häst :-) Snäll, treårig valack. Och de gillar rätt ras bäst.
Stuteri Kry