Snart fyra månader

Fägre fyller snart fyra månader. Han är fortfarande en snäll busunge, och blir mer och mer häst också. Kliar sina vänner, som ibland uppskattar honom och ibland är rätt trötta på honom...  Ibland drar han en repa genom hagen i full fart. Han är väldigt snabb, tänker jag. Och sedan är det skönt att vila...
 
 
Och han har så snälla ögon när han står vid grinden och väntar på mig. Jag har nästan bara bilder framifrån, för han kommer så förväntansfullt. När han delar mineraler med Brimi är han också söt.
 
Han har en rolig vana att komma travande upp bredvid mig. När han är bredvid så går han där. Om jag lägger armen om halsen så kan vi gå så. Helst vill han att jag stannar och kliar honom. När jag går igen så följer han med, och han kan upprepa det hur många gånger som helst. Oftast slutar det inte förrän jag klättrar genom staketet och går hem. Då står han där igen och kikar på mig.
 
Han var oerhört snäll när han verkades senast, och när det var dags för andra avmaskningen mot spolmask nyss så gick jag bara ut i hagen med avmaskningspastan och sprutade in i munnen med ena handen och kliade lite med andra handen. Det var inga problem. Det är som sagt en riktigt snäll och trevlig busunge det där.
 
0 kommentarer