Nybäddat!

Visst är det en alldeles särskild känsla när man kryper ner mellan rena lakan, en frasigt skön känsla.
 
Jag tänkte att hästarna nog upplever nästan samma när jag har strött nytt. De gillar ju alltid sin ligghall, och de har sina vilotider där, flera gånger per dygn. Lite olika beroende på väder och vind, men något pass på natten, något efter frukost och oftast något på eftermiddagen med.
 
Men när det är dags för kvällsfoder är det sällan som alla vilar i ligghallen. Det är mer vanligt att de kommer från någonstans långt bort i hagen, eller kanske väntar vid grinden om jag är sen.
 
I lördags kväll såg jag inte en häst när jag kom med kärran med kvällens hösilage. Inte förrän jag passerat ligghallens öppning såg jag den första. Desolett var på väg ut, sugen på lite att äta.
 
Alla de andra låg kvar en stund till. Jag hade strött nytt några timmar tidigare, och nu låg alla där så skönt. De hade puffat och fluffat, så det var massor med drivor av halm att vräka sig i. Och det gjorde de verkligen! En i taget reste de sig, en del med en suck, och så gick de ut och åt kvällsmat. Längst låg Fägre kvar, och han hade verkligen hittat en mysig plats.
 
Jag tror inte att de hade bäddat. Att de fluffar beror nog på att de letar de få vetekärnor som finns kvar i halmen. Men jag tror att de verkligen myser när de sedan lägger sig där. De har det bra i sin ligghall alla dagar, precis som jag sover gott i min säng alla nätter. Men nybäddat är bäst!
 
0 kommentarer