Hundra år!

Grattis på hundraårsdagen, Ella Velander! Jag hoppas att du ska få en fin födelsedag med dina närmaste. Jag förstod att ni ska fira tillsammans och att det blir tillräckligt.
 
Visst vill man fira en hundraåring, men jag förstår också att den stora uppvaktningen kan bli för mycket. Viktigare att orka njuta än att alla kommer på en gång. Så jag stannar hemma och skickar mina hälsningar så här istället. Tillsammans med fyra andra "gamla Smedhultsflickor" har jag skickat blommor. Roligt att göra det tillsammans.
 
Jag och de har ju haft glädjen och äran att få fira tidigare födelsedagar, och då i Smedhult. Jag minns både "vanliga" med släkten och de lite större, då gästerna rullade in i långa rader. Vi "Smedhultsflickor" fick vara med som en del i familjen, och förstås också diska och hjälpa till sådana dagar. En gång minns jag att min mor hade levererat mockatårtor - hennes specialitet - till den stora dagen.
Jag är glad för allt jag fick uppleva och lära i Smedhult hos Ella. Jag kom dit för de fina ponnyerna, men lärde mig kanske mest om ledarskap och om att våga tro på sig själv. Inspiration att prova vingarna och fina omdömen fick jag med mig till kommande utmaningar i livet.
 
Jag hoppas att jag ska kunna dela en del av detta vidare. Kanske är det ett viktigare uppdrag än jag förstått förut. Men jag vill hjälpa andra att växa, och jag tycker om att utbilda och inspirera andra. I jobbet och i andra uppdrag som att döma eller visa häst.
 
Jag har skrivit en del om detta tidigare. Nu delar jag länkarna till de inläggen.
https://stuterikry.blogg.se/2019/december/en-forebild-och-inspirator.html
https://stuterikry.blogg.se/2017/july/grattis-ella.html
 
Bilderna från idag är både vardag och fest från tiden i Smedhult. Den översta är på mig och Merrie Master när han fick Elit på Elmia, och jag hade äran att visa honom. Den har jag fått av en "senare Smedhultsflicka" Marlene Engström, som var där och tittade.Sedan är det en till med Master från samma tillfälle, gamla Burton Lady hemma i Smedhult, Smedhults Nova (en favorit) med mig på utställning och så Master igen.
 
Ett fyrfaldigt leve för Ella - jag önskar dig en underbar födelsedag och en fin tid när du nu går in i ditt andra sekel i livet. HURRA! HURRA! HURRA! HURRA!
 
0 kommentarer