Zizou på semester

Att ta med en valp på semester är spännande. Hur ska det funka med resan, med att bo på hotell och allt? Ja, förstås hade vi bokat hundvänliga hotell och hundrum, och aktiviteterna fungerade ju också bra med hund. Men jag undrade ändå.
Samtidigt är det en jättebra miljöträning. Att komma bort och att få se nya platser och möta nya människor och andra hundar och djur.
Och det gick jättebra! Han sov lugnt på sin medhavda filt, som han gärna drog in under min säng på hotellrummet. Han kissade och bajsade inte inne en enda gång. Han var verkligen superduktig.
När vi åt låg han vid våra fötter och han störde ingen. På en del restauranger fick han en vattenskål. Och annars hade vi förstås vatten när han behövde.
Men det var svårt att gå bland folk. Inte för att Zizou betedde sig illa, utan för att alla ville hälsa. Alla åldrar mellan fem och åttio föll på knä och myste. De flesta frågade innan, och Zisou tyckte det var toppen. Han började spana med stor förväntan på alla vi mötte. Vi kom knappt framåt... Allra mest tycker han om barn. Känns bra.
Några gånger hittade vi bra hundar att leka med. Det gjorde han också bra. Lekte klokt och förstod signaler, som man ska. Jätteroligt var det. Allra bäst var Babs hos Desolett, en fem-månaders busunge, som rastade honom bra. Storleksskillnaden spelade ingen roll - det gick bra. Taxen Bosse var också kul.
Och han badade modigt tassarna i havet. Vi tog honom inte längre ut, men han gillade att stå där och kolla.
Han var tyst i bilen, och han verkar inte åksjuk. Men han backade när han såg bilen. Man kan förstå att det blir trist. Det blev ju rätt många mil.
Totalt tror jag dock att Zizou var lika nöjd med vår semester som vi. Och han charmade många. De flesta kände inte igen en västgötaspets, men nästan alla blev förtjusta. Han gillade dem också!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2 kommentarer
Anna O

Han är ju ganska oemotståndlig!

Först tänkte jag att det är lite trist att folk inte känner igen en västgötaspets - men jag tänker att det inte är så lätt att se att han är en. Han har ju dessutom lång svans som inte alls är spetslik just nu. Kommer det när han blir äldre?

Svar: Tack!Svansen blir nog ungefär som den är, lite längre päls på bara. De får se ut hur som helst. Sedan är ju rasen inte så vanlig. Antagligen viktig orsak.
Stuteri Kry

Anna O

En västgötalångsvans alltså!

Svar: Ja, en variant av det. Andra kan se annorlunda ut. En glad lång svans är det. Skönt att de inte klipps av numera.
Stuteri Kry