Nio veckor

Zizou var drygt nio veckor när han flyttade till oss. Han fick stanna kvar en extra vecka med mamma och några syskon, eftersom jag åkte på kurs strax efter att han fyllt åtta veckor.
Sådär vid åtta-nio veckors ålder flyttar de flesta valpar från sin uppfödare. Det finns regler om detta, och för kattungar gäller en högre ålder än för valpar. En del tycker det är konstigt, och många kattungar har nog flytttat ungefär vid två månaders ålder, precis som hundvalpar.
Men det finns skäl att vänta med att hämta kattungen, även om man längtar och även om man har en mindre nogräknad uppfödare, som kanske gärna blir av med ungarna snabbt. De behöver sin mammas fostran ännu en tid.
Och visst är det fascinerande hur bra en valp klarar att lämna allt det den känner igen och åka med nya människor hem. Att få ett nytt hem.
Zizou grät några gånger första natten, men lät sig snart tröstas, och fick inte flytta upp i sängen. Men för övrigt var han trygg och nyfiken. Var gärna med vem som helst av oss, och lekte glatt. Vassa tänder kunde vi känna, men för det mesta tog han väldigt försiktiga tag. Bara höll fint litegrann.
 
Glad och busig, och så vila en stund - som det ska vara för en valp. Här är några bilder från hans första dag hos oss. Det kommer säkert flera snart.
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer