Digitaliserar bättre och bättre

En del som var omöjligt, eller i alla fall kändes så, för ett år sedan, går nu faktiskt rätt bra. Ingen är glad för pandemin, men några bra saker har vi lärt oss på vägen. Delvis för att vi har blivit tvungna att testa nya sätt.
 
Att träna digitalt var för mig årets bästa 2020. Förra helgen tog jag steget och loggade även in som tränare/expert i Ridesum. Rollen jag valde var Exteriördomare, men eftersom det bara fanns A- och B-domare för SWB förvalt fick jag ta "Övrigt" och skriva en kommentar. Det duger så länge.
 
Jag kände igen mina tränares frustration när det strulade med inlogg. Både Catrin och Inger har muttrat i telefonen när de inte kommit vidare direkt. Men precis som för dem så löste det sig för mig på några minuter.
 
Jag hade fått tillfälle att testa att bedöma via livesändning i appen. Jag har ju förra våren gjort exteriöra beskrivningar och gett tips om visning av häst vid hand via inskickade filmlänkar. Det har funkat över förväntan, och vi använde de erfarenheterna vid den digitala fjordhästutställningen i höstas. Men nu var det dags att prova livestreaming, och vi bestämde oss för att träningsappen Ridesum kunde vara lämplig.
 
Det var rätt bra att ha erfarenhet av att vara elev i den. Jag visste att filmen kunde bli kornig eller lagga, och jag visste att det ofta blir bättre igen. Det blev det. Bildkvaliteten var inte optimal, men det var bra att kunna be om en annan vinkel, eller en vända trav till.
 
Så det var roligt och det fungerade helt OK! Om man då tänker på att jag slapp resa långt och satt inne varmt och skönt så blev det ännu tydligt att detta är ett alternativ. Åtminstone som träning och som en möjlighet i dessa tider.
 
Jag hade också en föreläsning digitalt förra helgen. Svenska hästavelsförbundets ungdomar hade önskat ett pass om visning av häst vid hand, och vi fick ett par trevliga timmar med många bra frågor och engagerade deltagare. Det känns superlovande för framtiden! Någon frågade efter bilderna jag visade, så här kommer en del av dem. De är från den gången då Ella tävlade visningsklass och fick full pott ihop med Desolett (plus några bilder med Ina också).
 
Eftersom kursen var fulltecknad har vi planerat en repris på eftermiddagen den 14 mars. Kolla in information hos SH om du vill vara med. Denna gång låter de även de som är över 26 år få anmäla sig.
 
Jag klurar på om det är läge att göra någon mer digital bedömning under våren. Det är ju precis som med annan tävling bra att kunna förbereda sig och flera av de som var med förra våren kom ju sedan ut på riktiga visningar. Jag får fundera på om det ska vara filmer eller livestreaming med direkt återkoppling. Vad tänker du?
 
 
0 kommentarer