Grisuslingar!


Vildsvin är inte mina favoritdjur, inte alls. Liksom många andra beklagar jag att några såg till att hägnade grisar råkade rymma och sedan förökade sig. De ställer till elände i jordbruket, de orsakar trafikolyckor och de skadar och dödar hundar. De lämnar spår på mer än ett sätt...
 
På en natt kan de vända upp en hel åker till oigenkänlighet. Trots mycket grisar runt omkring så har vi klarat oss hyfsat fram till i vintras. Då bökade de upp en bra bit av sommarhagen på en natt.  stuterikry.blogg.se - Svinaktigt!
 
Jägarna ryckte ut, men det är inte lätt att jaga gris, så det tar inte så hårt på beståndet. Som tur är, för mig, verkade det som att grisarna hittade andra intressanta platser att vara på ändå, och det lugnade ner sig.
 
Men borta var de förstås inte. Jag såg över staketen en vecka innan betessläppet, och det var faktiskt rätt lite att fixa. Sedan släppte vi ut hästarna och dagen efter såg Unni att undertråden var av längst bort i hagen. 
 
Jag trodde först att det kanske var en vimsig unghäst som råkat dra sönder tråden, men när jag kom dit och började laga såg jag att det satt en hårtuss på tråden vid grinden. Tråden hade gått av längre bort, men någon hade passerat där grindöppningen var, och denna någon var ingen vimsig unghäst.
 
Det var ingen tvekan om att det var svinborst som hade efterlämnats på tråden. Jag hoppas att grisen hade passerat när strömmen var på, och den inte vill komma tillbaka. Vi får se hur det blir med det.
 
 
0 kommentarer