Stanna upp och njuta

I maj får kameran ofta hänga med när jag går på tur. Allra vackrast var det nog på Kristi Himmelfärds dag. Körsbären blommade överallt. Det doftade fantastiskt och fåglarnas konsert var intensiv.
Jag fick uppleva naturen dygnet runt, eftersom jag fölvakade. Jag hörde morkullans märkliga knarrande ljud när jag gick till hagen i mörkret. Och lite senare rådjur som skällde.
Eftersom jag inte hade någon häst att rida ut på fick det bli en promenad med Peppe och kameran. Lite blommor och natur som oväxling till alla hästbilder.
När jag fick syn på en maskros med en humla stannade jag för att ta bilder. Jag tog flera i rad på humlan som kröp över maskrosen och letade nektar. Jag tror inte att varken jag eller humlan såg den vita spindeln som lurade, inte förrän på slutet.
Att få leva i denna vackra natur är något att vara tacksam för och rädd om. Jag tänker ofta på hur lätt det är att förstöra, och hur stort värde detta landskap har. Med alla djur och växter. Och hur mycket det betyder för oss människor.
Jag förstår att det är lätt att missa alla dimensioner i detta. Dramatiken, samspelet och det vackra i både stort och smått. Njutning för alla sinnen. Att ta in och att vårda.
 
 
 
 
 
 
1 kommentar
Yolanda - Diktande, konst

härliga bilder ^^;

Svar: Tack!
Stuteri Kry