Planerar för hingstsläpp

Jag hade tänkt göra om min hemsida från grunden i vintras. Jag började före nyår, men sedan kom ju andra händelser i livet som gjorde att det blev nerprioriterat.
Jag har i alla fall uppdaterat den, men det verkar som att den är svår att läsa för vissa. Så kanske har inte alla kunnat ta del av informationen om planerna för årets betäckningssäsong.
 
Med reservation för att vi kan behöva ändra datum, beroende på hälsa och annat, så har vi för avsikt att ta emot fjordston för betäckning i år.
Så här skriver vi på hemsidan (www.stuterikry.se):
Säsongen 2022 erbjuder vi vår egen hingst Hassle Kry 299 till avelstjänst hos oss. Han kommer i första hand gå på fri betäckning, och vi planerar att samordna släpp så långts om möjligt, med första släpp den 14 maj. Troligen även ett släpp i juni, om intresse finns.
Vi kan även erbjuda betäckning vid hand om det önskas. Vi har möjlighet att undersöka ston mned ultraljud (en dräktighetsundersäkning ingår i språngavgiften om stoet är kvar hos oss) för den som så önskar. Språngavgiften är 5000 kr inklusive moms och inkluderar bete i upp til fyra veckor. Därefter 50 kr per dygn. För diplomston och ston som är lägst A-premierade lämnar vi 10 % rabatt. Vid betäckning vid hand tillkommer 500 kr.
Vi kommer nog behöva vara restriktiva med att lova att ta emot ston för betäckning vid hand, även om jag inte vill stänga helt för det. Men kanske knepigt att lova att vi är bemannade för det vid rätt tid (när stoet behöver det).
Däremot finns ju fina möjligheter att ha uppsikt över Hassle med flock. Och min erfarenhet är att om man samordnar så att de flesta, helst alla, släpps samtidigt så blir det snabbt lugnt och bra i flocken.
 
Han är också van att betäcka fritt. Han har gjort det första säsongen som treåring hos oss (dagens bilder från då), och också en del hos Martina i Norrbotten. Han är snäll och klok, och har hanterat det väldigt bra. Första säsongen var alla fem stona dräktiga (och fölade) på fri betäckning. I fjol hos Hajums betäckte han vid hand och hade även då full pott i dräktighet med åtta ston. nu ser vi fram emot fölen!
Jag funderar på om vi kanske också ska välkomna de som vill titta och fika i samband med släppet den 14 maj. Låter det intressant? I så fall återkommer jag om det. Om du vill komma med ditt sto får du gärna kontakta mig via telefon eller mejl.
 
 
0 kommentarer