Välkomna på hingstsläpp den 15 maj

Vi byter dag för det planerade släppet av Hassle Kry med ston till den 15 maj. De som vill komma med ston och de som vill komma och titta är välkomna (se nedan om anmälan)!
Först skrev jag att det skulle ske den 14 maj (lördagen), men det krockar med en länge uppskjuten domarutbildning, som jag lovade prioritera. Förhoppningsvis ska det passa alla minst lika bra på söndagen den 15 maj. Här är det förra inlägget: https://stuterikry.blogg.se/2022/april/planerar-for-hingstslapp.html
Vi hälsar alla välkomna till klockan 10.00 den 15 maj. Då tar vi ut alla stona i hagen, och jag vill att alla som ska hålla i en häst ska ha på sig hjälm (t.ex. ridhjälm). När alla är utplacerade och även Hassle är på plats, så släpper vi alla samtidigt (på överenskommen signal), och alla människor ser till att komma utanför staketet så snabbt de kan.
Många tänker att det ska vara dramatiskt, och det vet man förstås inte förrän efteråt, men för det mesta är det lugnare än de flesta tror. Oftast tar det bara några minuter innan alla betar.
Min erfarenhet är att det faktiskt blir allra lugnast om man samplanerar släppet så att alla kommer på en gång. Det blir liksom inte lönt att slåss då, till skillnad från när man pytsar in en ny då och då.
 
Men förstås går det bra att komma även senare på säsongen, vilket kan vara nödvändigt framför allt för ston som ska föla i år. Vi kommer lösa det för dem med. Eventuellt kan vi också ha fölston för sig. Just nu har två fölston anmält intresse.
 
Om du vill komma med sto räknar jag med att du hör av dig (om du inte redan gjort). Jag vill att stoet är nyligen avmaskat mot blodmask, och passet ska vara med till oss.
 
Om du vill komma och titta är du välkommen. Även då vill jag ha en anmälan, både för att kunna meddela om det blir någon ändring, och för att kunna beräkna antal till fika.
 
När allt börjar se lugnt ut i hagen bjuder vi alla på fika, antingen vid hagen eller på höskullen (beror på vädret). Meddela mig antingen på telefon (sms) 0705681361 eller mejla till kry(snabel-a)telia.com
De fina bilderna idag har Helene Göransson Artmark tagit när vi släppte Gandalf här tillsammans med våra och andras ston. Det är Hassles mamma Muska som är den musblacka som syns mest och tar befälet. Den andra grå är Henja Kry som treåring. Våra ston, utom Henja, är utan grimma, och besökande hästar hade grimma på första dagen för säkerhets skull.
 
0 kommentarer