Över 95 %


Alla åtta ston som betäcktes av Hassle i fjol 
har fått varsitt föl. Grattis alla stoägare och tack för bilder och rapporter! Tack och grattis till Eva-Lena och Margareta som tog så väl hand om Hassle och hans ston på Hajums i fjol.
 
Jag kikade i Blå basen på Hassles lista över betäckningar. Sammanlagt hittills 30 betäckta ston, varav nio i år, så 21 fram till dess. Av dessa 21 har 20 fölat, och det har blivit tio stoföl och tio hingstföl. Några är födda i ett grannland, och därför inte med bland de som är registrerade i Sverige, ifall någon undrar. Men bara en enda som inte fölade. Det ger 95 % levande födda föl, vilket är riktigt bra på så pass många ston.
 
I år har vi haft nio ston till Hassle. Sju är konstaterat dräktiga och de två sista återstår att kolla. Vi kan ju alltid hoppas att de också är dräktiga och att alla fölar nästa år. Mycket kan hända på vägen, men fint att det fungerar så bra. Han har visat lika goda resultat vid betäckning vid hand som med fri betäckning.
 
Och han är alltid lika klok och bra med stona. Det goda lynne han visar är guld värt. Vad jag kan se verkar fölen också bli snälla, och de får hans vackra huvud. Det ska bli spännande att följa alla! I inlägget syns bilder på några av årets föl. 
 
 
Nästa år kommer vi troligen att låna ut honom för avel. Jag tänker att vi kommer ha fullt upp ändå med flytt till nytt hus och med egna föl (som vi hoppas få tre). Sedan får vi se om vi säljer eller om han får en ny säsong hemma. Jag tycker han är värd några säsonger till i avel med sina goda egenskaper och ovanliga linjer. Och då är det förstås extra roligt om det blir föl hos alla som hoppas på det och ger honom chansen. 
 
 
0 kommentarer