Inspiration på clinic

 
 
Det var sådär kallt som det nästan bara är i ridhus. Trots underställ, mössa, vantar, yllekofta, fodrade vinterskor, tjocka sockor och tjock, lång jacka frös jag lite.
 
Men jag tänker att fler skulle ha tagit chansen. För det var värt att frysa lite, och få ta del av en trevlig clinic med Charles Jonsson på Tranås ridklubb om "Hur tänker dressyrdomaren?".
 
Charles dömer upp till S:t Georg, och är med sina 40 år tydligen rekordung domare på den nivån. Ambitiös, noggrann och generös med sina tankar dessutom. Det var kul att ta del av hans tankar och tips.
 
Jag fick också inspiration av de båda ekipage som red. Svea på sin fina B-ponny, och så Nellie på sin stora svarta med härliga rörelser. Båda unga ryttare, ännu juniorer, som red mjukt och fint. Det ger mig hopp, för jag tänker att dressyr ska vara just så - mjukt och fint. Knappt synliga hjälper, i balans och med hästen.
 
Inspiration att komma igång och träna gav det - kunde verkligen behövas efter alldeles för långt uppehåll, och dessutom en i en tung årstid. Taktens betydelse blev jag igen påmind om hur viktigt det är. Jag tar med mig det, och lite annat.
 
Extra taggad är jag nu, då vi på licensryttarmötet för ett par veckor sedan tog upp att det vore kul med en WE-tävling på Tranås ridklubb. Ella och jag föreslog och förklarade, och nu är det redan ansökt och i tävlingskalendern! Kul!
 
20 augusti ska det alltså bli tävling i WE på TRK! Det blir en del att förbereda och jobba med, men om vi gör det bra så hoppas vi kunna vara med och tävla också. Om du har lust att hjälpa till som funktionär så hör av dig - vi ser till att du vet vad du behöver ha koll på innan.
För att fler ska våga starta då så ska vi också försöka få till en klubbtävling i WE under våren. Visst får man inspiration!
 
De första bilderna är från clinicen, och sedan fyllde jag på med lite bilder från Ölmstads tävling i höstas, med Ella och Hangvar Kry.
 
0 kommentarer