Dags för julkalender!

 
Imorgon är det dags! Då drar en riktigt Kry julkalender igång! Hänger du med?
 
Det var in i det sista oklart om det skulle bli någon kalender i år. Men en så fin tradition kan vi ju inte bryta. Tack vare gästbloggar från Anna vågade jag tro att det ska gå. 

Upplägget är ungefär som vanligt, och det finns flera deltävlingar:
 
1. Lös vilken mening som ska stå i de röda lodräta rutorna. Här är som vanligt regeln att snabbaste rätta svar vinner. Mejla din gissning så snart du har den klar!
 
2. Kom på vem som döljer sig bland de gröna rutorna. Kasta om bokstäverna för att hitta lösningen. Även här gäller att snabbast vinner. 

3. Tredje deltävlingen är att fylla i hela krysset. Av de rätta svar som kommer in senast den 26/12 drar vi en vinnare. 
 
I de två första deltävlingarna kan man vinna en fjordhäst i trä, och i den tredje en fjordhäst-ljusstake. Dessutom har vi en fjordhäst-zebra med som bonusvinst om det kommer in något svar som sticker ut eller är extra på något sätt.. Du som vill vara med mejlar ditt svar till kry-snabela-telia.com Du kan skriva ut tävlingslappen och fylla i, eller göra en egen som du fotar av eller scannar in och skickar när du är klar.
 
Imorgon öppnar vi första luckan! Krysset ser ut som nedan, och det ska alltså vara bokstäver i alla vita, röda och gröna rutor. Om svaret består av mer än ett ord så skrivs de utan mellanrum. 
 
Lycka till!
Och idag blir det bara detta inlägg. Men sedan är planen att släppa dagens gåta riktigt tidigt på den nya dagen och sedan ett vanligt inlägg på morgonkvisten som jag brukar. Om jag får till det. 
2 kommentarer