En vanlig onsdag

En vanlig onsdag, eller kanske en ovanlig onsdag, för två veckor sedan fick jag en hel rad fina hälsningar från vänner som köpt häst av mig. Den senaste tiden har jag verkligen fått många fina bilder och berättelser om hästar som är födda här, och den där onsdagen kunde jag verkligen behlöva all den kraft som detta gav.
 
Först ringde Elisabeth. Snälla Elisabeth, som köpt både Isodur och Halling (som oturligt dog av blixten) av mig, och som kanske var den som såg till att Peppe och jag vågade ta chansen att resa även under sjukdomen. Våra utflykter började med att vi fick låna hennes fina stuga i Norje, och det gav mersmak.
 
Nu ville hon berätta att Isodur, som är en son till Muska, hade varit på pay and jump och gjort det jättebra. Han trivs med sin unga, duktiga ryttare, och de planerar för att starta riktiga hopptävlingar för ponnyer om ett tag. Först behöver han mätintyg, men det ska nog gå fint. Många år sedan han tävlade nu, men när jag såg filmen var det ingen tvekan om att takterna sitter i och att han gillar det.
 
Sedan pratade jag med Marion, som ju äger Ala, och som också har Zorro i sitt stall. Zorro är inte vår uppfödning, men vi köpte honom som föl till sällskap för New Discovery, och sålde honom ett par år senare. En trevlig och käck häst, som även han hittat en ny ung ryttare medan han är kvar hos samma ägare. Tillsammans med Marion och Ala ger de sig ut på härliga uteritter, och det lät som om alla fyra hade lika roligt.
 
Och så kom det ett foto om Kirunas snöfestival. Jag kände direkt igen den fina hästen som prydde reklambilden - det vackra huvudet tar man inte fel på. Miltex, eller Holger som han också kallas, såldes som föl till Eva, och har nu jobbat i många år på ridskolan där uppe. Att han gör ett bra jobb och är uppskattad går inte att ta miste på.
 
Alla dessa fina hälsningar kom samma dag - vilken lycka. Jag har också fått en rad fina meddelanden om Hejde och Indor, som bor hos samma familj. Sanna skickar bilder och berättar hur mycket glädje de ger, och när Indor fick en sårskada och inte kunde ha träns så valde Idun rida honom med halsring, och det gick hur bra som helst.
 
Ungdomar och barn som har så mycket glädje av mina uppfödningar - det känns så fint. Tack för alla bilder och berättelser - de gör skillnad alla dagar!
1 kommentar
Boel

Hej,
vanligtvis bara smygläser jag här på Din fina blogg, men nu kände jag att jag måste lämna ett fingeravtryck och beklaga sorgen så innerligt.
Vi är båda veterinärer och vad jag tror mig ana är att vi är nog ungefär samtida i utbildningen vid SLU. Jag har sedermera emigrerat till USA där vi lever ett delvis liknande liv fast med mulor istället för Fjordhästar (och inte alls lika tjusigt som ni gör med avel och allt).
Så varmaste hälsningar från Washington State
Boel Fransson (Nexus 1992)

Svar: Tack för din fina hälsning! Så nyfiken jag blir på ditt liv och vad som formade dina val! Stämmer fint med ungefär samtida på Ultuna - jag hör till Coolon och gick ut 1991. Hoppas vi hörs igen, eller kanske ses!
Stuteri Kry