Kraftprov


Det var rätt bra att det kom snö 
till senaste helgen. Inte så mysigt när det blåste och snön drev, men när det sedan lugnade sig och solen kom fram blev det riktigt skönt.
 
Och snön gav fint före så att vi vågade oss på att dra hem de stora och tungarna stockarna som låg i Hassles hage. Vi hade tänkt be grannen om hjälp så att han kunde ta dem med sin skogstraktor med kran. Men det är inte så smidigt att köra bland stenar och annat, så vi hade skjutit på det.
 
Stockarna var tunga och de skulle dras en bra bit, ända till trädgården, så det var uppförslut i stort sett hela vägen. Därför bestämde vi att detta inte var något för Hassle. Han är säkert stark, men vi har inte tränat skogskörning med honom (än). Att börja med jättetunga stockar är ingen bra idé.
 
Hangvar har ju däremot tränat, och gjort det lysande. Så Hassel fick gå in i stallet när Hangvar var selad och klar.
 
Hangvar tyckte det var lite skumt att gå i Hassles hage. Han tittade sig lite oroligt omkring och krökte på nacken.
 
Men snart fick han annat att tänka på. Efter uppvärmning med några lätta stockar fick han knega rejäla bitar hela vägen hem.
 
Med de tyngsta fick han stanna och pusta på halva vägen, och han flåsade lite. Men han klarade alltihop och gjorde det jättebra.
 
Nu kan man också se att han har förstått var man ska stanna för att koppla ny stock. Med små signaler hittar han rätt och gör ett superjobb. Och det blev så fint i hagen när vi var klara. Dessutom knappt några spår efter jobbet, inte ens på gräsmattan. Det är prima att ha en riktig körhäst att jobba med!
 
 
 
 
 
 
1 kommentar