Hassles sommarplaner

 
I maj ska Hassle återvända till Hajums i Bohuslän, där han ju trivdes så fint för två år sedan. Han fick åtta fina föl efter den sommaren, och vi hoppas att det ska vara några stoägare som vill låta sina fjordston träffa honom där.
Han kommer resa dit i mitten av maj, och innan dess ska han ge "sin första förälskelse" Nellie chansen att få ännu ett fint föl med honom. Han åker hem till Nellie, som inte bor så långt härifrån redan i slutet av mars, och vi hoppas hon ska bli dräktig innan han fortsätter västerut.
Från början var planen att Hassle skulle åkt till Skåne i vår, men det hände saker med ändrade planer för andra, och Therese och jag enades om att vi både kunde behöva ett lugnare år, så vi skjuter på det. Preliminärt blir det Skåne nästa sommar i stället.
Eventuellt kan jag också tänka mig sälja Hassle efter årets säsong. Jag känner att jag behöver dra ner lite i samband med flytt och allt.
Han är världens snällaste hingst, och jag tycker också han har viktiga egenskaper att ge vidare i avel (gott och vänligt temperament, mycket vackert huvud, rejäla ben och hovar och bra behåring bland annat). Så jag vill inte sälja honom till någon som planerar kastrera, även om han också är en bra brukshäst, utan jag vill att han ska få fortsätta i avel. Han har dessutom utmärkt fertilitet. 
 
Och för året har vi ju bra planer för honom, och det är jag glad för!
 
 
0 kommentarer