"Katterade" och klara (till slut)

 
Jag tror att det var i böckerna om Sune som de pratade om att "kattera" katten så att den skulle bli en riktig katt. Kul, barnslig beskrivning, och nog ligger det något i det.
 
Vi har pratat hela december om att det var dags att ta tag i saken och kastrera Maximus och Gluteus. De är födda i maj, och stora och välutvecklade. Ännu så länge inga tydliga vårtecken på dem, men det hade vi ju tänkt undvika.
 
Okastrerade hankatter har låg medellivslängd. De stryker iväg eller blir bortkörda, och så råkar de ut för diverser olyckor och katastrofer. Idag får man inte ens ha okastrerade frigående katter, men för vår del spelade det mindre roll. Det var självklart ändå. För katternas skull och för att de skulle ha bra chanser att fungera ihop med varandra och med Plupp.
Märkta blev de redan i somras, så att de skulle kunna komma in genom luckan som bara släpper in katter med rätt chip. Bra det, för den senaste tiden har en del andra katter strukit här. Men de får i alla fall ingen kattmat för besväret.
 
Och i slutet av december plockade jag fram medicin och instrument. Länge sedan sist, men det lär vara några hundra hankatter minst som jag har kastrerat, så vanan satt i. Smidigt att kunna fixa själv. De fick vakna i bur och var sedan instängda i sadelkammaren tills de var pigga igen, så de inte skulle råka illa ut.
När det var gjort var det bara registreringen i nya kattregistret kvar. Det gällde även för Plupp som ju redan är i ett annat register. Men från nyår gäller att alla katter ska vara registrerade hos Jordbruksverket, eller rättare sagt: det skuille gå att registrera dem från den 2 januari.
 
Men först var det tekniska fel och sedan var tjänsten överbelastad, så det gick inte. Tyvärr inte förvånad. Inte första gången Jordbruksverkets e-tjänster strular. Så jag fick försöka senare. Undrar hur många som ledsnar och struntar i det?
 
 
Det kommer en massa reklam i mitt flöde om att det är dags att regsitrera katten hos Jordbruksverket, men nu skriver de själva att man kan vänta. Frågan är hur länge....
 
Men jag såg till att försöka igen för att klara det så att våra är riktiga katter på alla vis. Maximus är säker på det och tar ansvar bland annat för att kolla att vi sköter grillen bra. En katt med full koll, och som är trygg i att han uppfyller alla krav och regler. Och på tisdagseftermiddag hade trycket minskat och vi kunde fixa registreringen. Jag registrerade Plupp (Biceps), och Ella fick in Maximus och Gluteus. 
 
0 kommentarer