Snötäcke

När snöstormen drar in och snötäcket blir tjockare och tjockare, och vinden viner runt knuten. Ja, då är det inte de skönaste dagarna att vara ute.
Men då traskar jag ut med förstärkt lunch till hästarna. De får mer hösilage än annars, för det är bästa sättet att förebygga att de fryser. De har ligghall (alla utom Hassle), men de är mycket ute ändå.
Jag ser att det har bildats ett snötäcke även på deras ryggar. Det ser verkligen kallt ut med isskorpan.
Fast att det ligger osmält snö där är ju ett kvitto på en fantastisk förmåga att isolera. En rejäl vinterpäls är verkligen imponerande bra.
Där under snön är de varma och torra. De huttrar inte ens, fast jag drar upp yllebuffen nästan till ögonen.
Hangvar går bara in ibland. Äter upp det foder som han får inne, bara för att jag tycker att han kan vara under tak. Men sedan går han ut och står där med svansen mot vinden, eller kollar om det finns lite foder ute med. Det är hans val.
Alla dagens bilder från trettonhelgen, då det först vräkte ner ungefär en halvmeter snö och sedan började töa. Vi får se hur mycket mer vinter vi får i år. Den brukar ju komma och gå några gånger.
 
 
 
 
2 kommentarer
Eva

Vilka underbara bilder!

Svar: Tack! ❤️
stuterikry.blogg.se

Anna O

Naturen är fantastisk! Jag var i Skåne helgen före jul, och det var minus tolv den första natten jag var där. Jag kom fram sent på eftermiddagen när det redan var nästan mörkt, och i träden i trädgården såg jag mörka figurer som jag visste var fasaner. Godset föder upp i hundratal och ett antal av dem överlever genom att bosätta sig på mark där det inte jagas, som min pappas trädgård. Tänkte att hur fasen klarar de den här kylan. Nästa morgon såg jag dem på marken och då förstod jag. De var i princip dubbelt så stora som vanligt - så till den grad hade de burrat upp fjäderdräkten. Inbyggd (eller utbyggd!) dunjacka!

Svar: Visst är det häftigt att se! Väldigt stor skillnad på hur tjocka hästarna ser ut i kyla efter ett pass då det blivit varma och fäller ihop pälsen. Otrolig konstruktion!
stuterikry.blogg.se