Bra start på tävlingssäsongen

Igår var vi på dressyrtävling hos Jönköpings fältrittklubb. Det var precis ett halvår sedan Ella och Haldol tävlade senast, och det var runt 2,5 år sedan hon tävlade med Desolett. Så vi började lite lagom med varsin start, och det fick bli lätt C:1 för Desolett och lätt B:1 med Haldol. Vi kunde åka hem nöjda efter en trevlig tävlingsdag, där båda hästarna skötte sig prima hela dagen och gjorde varsin bra runda, och Haldol knep en fin andraplacering.
 
Desolett fick 65,5% i lätt C, och jag tror att hon gillade att vara ute på tävlingsbanan med Ella igen. Hon var så nöjd och positiv hela dagen, och gick riktigt bra på framridningen. Hon gjorde en fin uppvisning också, men blev lite väl pigg i galoppen, som hon kan bli, så övergångarna till trav kunde vara bättre. Inga betyg under fem och slutade som sexa av tolv i klassen med tuff konkurrens, så vi var jättenöjda och kan konstatera att hon börjar komma tillbaka i gammal fin form. Hon är fräsch och härlig, och Ella och hon såg lika glada ut båda två.
 
Haldol fick möta i stort sett samma gäng, påspätt med en del som red regional lätt A samma dag, så även han hade hård kokurrens. Han visade dock att mycket av vinterns träning har gett resultat, och äntligen funkar halterna bra och snyggt, och han gjorde en spänstig och fin uppvisning. 65,5 % blev det för hans del också, och med det låg han länge i ledning. Näst sista ryttaren tog sig dock förbi, så det blev till att hämta en stor blå rosett och en rejäl plakett.
 
Det skulle också varit en blå väst till tvåan i klassen, men den var i storlek small, så prisutdelaren undrade om Ella ville byta. Hon bestämde sig genast för att tredjepriset som var två par tävlingsstrumpor och en stor flaska hästschampo verkade vara ett bra byte mot en för liten väst. Så ibland blir det mycket bättre med priserna än jag skrev för några dagar sedan.
 
Att det var strålande sol hela dagen och att det fanns billig och god dagens lunch (gulaschsoppa eller grönsakspaj) gjorde inte helhetsintrycket sämre. Vi fick helt enkelt en riktigt härlig start på tävlingssäsongen och inspiration för kommande tävlingar. Vi fick också med oss en hel del minnesvärda kommentarer, inte minst om vår zebra, men de berättar jag mer om en annan dag.
0 kommentarer