Fina föl!

Nu har jag fått se Hassles alla åtta föl som är födda i år. Eller ja, i varje fall nästan. Jag har sett två på bild bara (men det är jag glad för också), och sex av dem har jag träffat.
Jag fick frågan från Eva-Lena och Margareta i Hajum om att komma och titta på deras tre föl när jag ändå var på hållen. Jag hade inte tänkt på att det var så nära, så det var bra att jag fick en knuff och det blev av.
Dessutom blev det en väldigt trevlig eftermiddag med massor av hästprat och supergod fika (det verkar alltid serveras riktiga godsaker i Lillys kök). När jag väl tackade för mig var jag glad och inspirerad, och den långa hemresan gick riktigt bra.
De såg också till att jag fick se ett par andra föl som bor i närheten. Först åkte vi och såg Siljes hingstföl, och fick träffa både mor och mormor till honom. De hade väl hoppats på en grå när det nu var 50 % chans till det, men fick "bara" ett riktigt fint ljusbrunblackt hingstföl. Vackert huvud, bra kors och bra i benen. Värd att spara, tycker jag.
Därifrån fortsatte vi till "grannen" och Ceras musblacka dotter. Att hon kunde bli grå var ingen överraskning med musblacka Sölvgråen som Ceras morfar, men det var ju ändå rätt liten chans. Och lite komiskt att de ägarna nog hade tänkt sig en ljusbrunblack. Trevlig och feminin med fint huvud, så jag tror de gillar sitt stoföl som hon är.
I Hajum fick de tre föl, och sist och minst var Hajums Alfhilds hingstunge. Äldst och störst var Nicolinas hingst. Han hade vackert huvud och härlig överlinje, och verkade cool och mysig. Faktiskt rätt lik Hassle som föl, tänkte jag på efteråt.
Hajums Sigrid (som är dotter till Alfhild) fick ett stoföl, och jag tyckte att hon var den bästa av de tre. Alla var trevliga och snygga, och med vackra huvuden (det verkar han vara riktigt duktig på, Hassle). Stofölet var precis lagom, långlinjerad och reslig, och med fint uttryck. Det ska bli spännande att se hur hon och halvbröderna utvecklas framåt.
Vid en tidigare resa i somras såg jag Gaias hingstföl hos Karin Bondeson, och det verkar som att min gissning om att han blir musblack stämmer, efter jag hört nu. Han såg ju också riktigt fin ut då, och även på bilder senare.
 
Bilder har jag också fått av ägarna till O´Molly, som fick ett stoföl (de båda bilderna närmast över här) och Uddas Jenka som fick ett hingstföl (de båda bilderna närmast nedanför här). Också de fölen verkar ha fått ett superbra temperament och vackert huvud. Även för övrigt en bra exteriör på alla fölen, och det gör mig glad.
 
 
Tack till alla fölägare som ger mig uppdateringar och låter mig titta på fölen. Det är lärorikt och inspirerande, och jag ser fram emot fortsättningen! Och jag väntar med spänning på nästa års fölårgång. Har fått positivt besked om att dräktigheter fortsätter utvecklas bra, och hoppas det ska gälla alla.
Min förhoppning om Hassle som avelshingst var att han skulle bidra med ett vänligt och samarbetsvilligt temperament, rastypiskt och vackert huvud, bra resning, rejäla och bra ben samt långt och bra kors. Så vitt jag kan se så blir det också så i väldigt stor utsträckning, och det känns förstås väldigt bra.
 
 
 
 
 
1 kommentar