Långt över målen!

Årets säsong för premieringar och utställningar är slut för vår del. Och vilken säsong vi haft! Allt har gått mer än superbra vid de tre tillfällen som vi visade häst. Lite roligt att det har varit tre ganska olika evenemang.
 
Först var det sommarpremieringen i Smålandsstenar, en av de första på säsongen. Jag gillar att visa tidigt, medan trenden annars verkar vara att folk vill åka senare och senare. Jag tycker att det är skönt att ha det gjort, och tycker också om att ha reservmöjlighet om man skulle stå med halt häst.
 
Dit åkte vi med Hellvi och Aska. För Hellvi hoppades vi på diplom, och för Aska var målet mest att träna och få en bra upplevelse, men vi tyckte hon kunde vara värd klass1. Minnet av den dagen får mig ännu att känna mig alldeles varm av glädje. Hellvi fick sitt diplom med 40 poäng, och Aska fick fantastiska 42 poäng - som ettåring! Inte nog med det - hon slog till och blev dagens bästa svenskfödda häst. Inte ens i mina vildaste fantasier hade jag kommit på att ens drömma om det. Vi hjälpte också till att visa Lovis, Hellvis halvsyster, som fick 37 poäng, och det var nog en poäng mindre än ägarna hoppades på, särskilt som hon fick 39 som ettåring.
 
Nästa utställning var SM-utställningen, öppen bara för de som tävlade på fjord-SM. Haldol fick guld och 40 poäng, och det var precis vad vi hoppades på. Att han inte skulle räcka i konkurrensen om bästa valack var inget att säga om, och hans snälla blick är mer värd än sådana segrar. Han fick en nia på benen, och det gladde vi oss mycket åt, så även där fick vi in en överträffad förväntan.
 
På riksutställningen var det hård konkurrens och många fina hästar. Vi hade med Finja och Himmer, som båda vann sina klasser med guld. För Finjas del hade vi väl mer eller mindre räknat med guld, medan Himmer mest var med för att träna och för ge hans köpare inspiration att visa igen. Himmer slutade som bästa föl med 40 poäng, och hade en rolig dag, där han skojade lite för att charma publiken. Finja blev med 43 poäng tvåa i BIS-finalen och bästa sto, och med tanke på att hon efter sig hade flera riktiga stjärnor så är vi enormt glada för det! Vår fina Finja som vunnit BIS både på riksutställning när hon var fyra och på NM-utställningen i fjol, och som dessutom var bästa sto på Årets kallblod i fjol. Fin - ja, det var så det var!
 
Förutom hästarnas framgångar har vi också glatt oss åt fina rosetter till Young-handler från SH. Vid två tillfällen har vi också fått prova på att tävla i uppvisning - nytt för oss. På EM vann Helena guld och Ella tog brons i handlerklassen och på riksutställningen vann Ella handlerklassen för ungdomar, avdelning senior.
 
Ja, det kunde inte gått bättre, och vi har ny inspiration för kommande säsong. Jag hoppas att detta med uppvisningstävling också kommit för att stanna, för det är en rolig extra krydda. Nästa år hoppas jag att fler vågar prova!
 
 
1 kommentar