Till nya vänner

Om några veckor flyttar Hellvi. Vi visade henne för en familj i tisdags, och de tyckte om henne och har bestämt sig för att köpa henne. Hon kommer att komma till en familj som redan har ett par äldre fjordhästar, och det ger Hellvi tid att växa in i sin nya roll.
 
Innan hon flyttar ska hon visas på premieringen i Smålandsstenar, och så ska hon betäckas med Brynje. Jag tror att det är rätt perfekt för en treåring att bara utbildas så lugnt att hon också hinner med paus för mammaledighet. Då hinner de mogna i både kropp och själ innan det är dags för lite mer arbete. Jag har mer än en gång tänkt tanken att betäcka henne med Brynje, men de flesta köpare vill inte ha ett dräktigt sto, så jag har avstått. Därför var det roligt att få frågan, och jag tror att de två passar bra ihop. Så nu hoppas vi att hon ska bli dräktig, och att familjen snart har två unga fina fjordhästar som kan ta över efter de båda gamla på sikt.
 
Som alltid är det blandade känslor att sälja en häst man följt några år, men jag hoppas att de ska trivas med varandra, och att Hellvi ska ge glädje i många år. Och vi ska njuta av hennes pigga och glada uppsyn ännu några veckor.
 
 
0 kommentarer