Ja!!!

I förrgår var det dags för dräktighetskoll av Muska. Jättesvårt att veta precis när brunsten tar slut vid fri betäckning, men jag bedömde att det borde vara 15-19 dagar, troligen 17-18, och alltså dags att kolla. Hon går med Io, men inga tecken på brunst i varje fall. Skulle hon vara dräktig igen och skulle det vara bara en nu (efter tvillingarna som vi valde avbryta senast)? 
 
Som vanligt hängde livmodern fram lite mer än på de flesta - med ålderns och många dräktigheters rätt. Men där var den - en fin fosterblåsa! Och bara en! 17-18 dagar och såg helt normal och fin ut. Härligt! Nu håller jag alla tummar. Allra mest önskar jag ett musblackt stoföl (vilket är ungefär 25 % chans om allt går bra), men förstås kommer jag att bli glad för en ljusbrunblack hingst också - om allt är bra med alla. Mycket kan hända på vägen, och jag kan bara hoppas och sköta om henne. En avkomma efter Muska och Io borde kunna vara något att se fram emot. 
 
Jag passade på att kolla om Finja med, och allt såg normalt och bra ut, cirka 45 dagar in i dräktigheten. Härligt! Vi kunde se det lilla fostret med små ben, kropp och huvud. Och vi hoppas förstås på en fin unge där också nästa vår.
 
 
Med det har Io årets alla tre ston dräktiga, och alla brunster har lett till dräktighet - bra jobbat. Han hade gärna sett att fler kommit, men jag tror att detta är årets gäng. Han går med Muska och trivs bra, så han ser ut att ha det bra. Många imponeras av hur fin han är, inte minst för sina 19 år. Om alla fölar så är det helt OK.
 
Vi har stora förhoppningar och tror att Io kan ge oss riktigt fina föl. Vi hoppas på härliga rörelser, vackra huvuden och rejäla ben. Vi längtar redan - utan föl som vi är i år. Med bra ston och hingst, som vi tror matchar, så har vi gjort grunden. Nu ska vi ta vara på dem och vänta med spänning. Det första steget var att redan nu ha vaccinerat mot virusabort. Med restnotering på det vanliga vaccinet, fick det bli ett annat som ska ges redan tidigt i dräktigheten första gången. Känns klokt att inte chansa. 
 
 
 
2 kommentarer