Ja!!!

I förrgår var det dags för dräktighetskoll av Muska. Jättesvårt att veta precis när brunsten tar slut vid fri betäckning, men jag bedömde att det borde vara 15-19 dagar, troligen 17-18, och alltså dags att kolla. Hon går med Io, men inga tecken på brunst i varje fall. Skulle hon vara dräktig igen och skulle det vara bara en nu (efter tvillingarna som vi valde avbryta senast)? 
 
Som vanligt hängde livmodern fram lite mer än på de flesta - med ålderns och många dräktigheters rätt. Men där var den - en fin fosterblåsa! Och bara en! 17-18 dagar och såg helt normal och fin ut. Härligt! Nu håller jag alla tummar. Allra mest önskar jag ett musblackt stoföl (vilket är ungefär 25 % chans om allt går bra), men förstås kommer jag att bli glad för en ljusbrunblack hingst också - om allt är bra med alla. Mycket kan hända på vägen, och jag kan bara hoppas och sköta om henne. En avkomma efter Muska och Io borde kunna vara något att se fram emot. 
 
Jag passade på att kolla om Finja med, och allt såg normalt och bra ut, cirka 45 dagar in i dräktigheten. Härligt! Vi kunde se det lilla fostret med små ben, kropp och huvud. Och vi hoppas förstås på en fin unge där också nästa vår.
 
 
Med det har Io årets alla tre ston dräktiga, och alla brunster har lett till dräktighet - bra jobbat. Han hade gärna sett att fler kommit, men jag tror att detta är årets gäng. Han går med Muska och trivs bra, så han ser ut att ha det bra. Många imponeras av hur fin han är, inte minst för sina 19 år. Om alla fölar så är det helt OK.
 
Vi har stora förhoppningar och tror att Io kan ge oss riktigt fina föl. Vi hoppas på härliga rörelser, vackra huvuden och rejäla ben. Vi längtar redan - utan föl som vi är i år. Med bra ston och hingst, som vi tror matchar, så har vi gjort grunden. Nu ska vi ta vara på dem och vänta med spänning. Det första steget var att redan nu ha vaccinerat mot virusabort. Med restnotering på det vanliga vaccinet, fick det bli ett annat som ska ges redan tidigt i dräktigheten första gången. Känns klokt att inte chansa. 
 
 
 
2 kommentarer
Cecilia Gladefield

Vad roligt! Grattis! :D

Svar: Tack! Nu känns de helt rätt att vi började om, och läget är bra nu. Dessutom är ju fölning i maj precis lagom, enligt min smak. Har vi tur så fölar båda i maj.
Helena

Anonym

Vad roligt! Först hoppas vi förstås på ett välutvecklat föl men om man får önska så skulle det ju vara jättekul med en musblack som både är annorlunda och kanske kan ta över som grått avelssto när Muska inte kan ha fler föl.

Svar: Ja, ett bra föl är välkommet oavsett färg och kön, och med 50 % chans på grå och 50 % chans på sto så har ju sammanlagt bra möjligheter att bli nöjd;-) Men långt innan vi är där. Efterträdare till Muska har jag ju egentligen redan i Aska som jag tycker mycket om, så på sätt och vis ska jag väl inte önska ett grått stoföl och bli vankelmodig.,.. Det är egentligen Finja jag borde önska en dotter, även om den nog inte kan bli grå. Men varför inte två stoföl - en årgång med mer än ett föl där alla varit ston har vi aldrig haft. Så gärna det!
Helena