Bli del i flocken

Dimmalimm kommer allt mer in i flocken. Hon har avancerat från att vara ny och ett hot till att små smått börja höra till. Ett tecken på det är att hon nu står och hjälper de andra hålla vakt, att spana ut. I början spanade hon bara in, in mot de andra. 
Nu kan hon få vara med och hålla vakt när de andra vilar. I helgen stod hon och vaktade alldeles intill Aska, och strax innanför låg Iska. När Aska klev upp lade sig Dimmalimm på hennes plats. 
 
Hon är mest med Iska och Ina, oftast med en i taget, men ibland med båda på en gång. Och så har Desolett fortsatt sköta uppdraget hon fick från start. När jag tog in Dimmalimm i stallet stod Desolett vid grinden och väntade på henne. 
 
Förstås rör hon sig mest i flockens utkanter. Hon vill inte utmana, vill bara få vara med. Det tog knappt en vecka att komma så långt att man sällan såg någon göra utfall. Och på en vecka till började hon få bli del och har börjat bli vän. 
 
 
Det är intressant att följa skeenden i flocken. Och det är också kul att se hur Dimmalimm tar nytta av oss. Hon är social och klok. Hittar hon ingen ledig balja foder så kommer hon och hoppas jag ska visa. Jag gillar att hon verkar så social och klok, och att hon uppskattar samarbete. Det är ju bland det bästa med fjordhästarna. Islandshästar är kanske rätt lika där. 
 
 Så vi får väl förlåta henne att hon följde med Unni ut under grinden, när bara en tråd var uppe. Hon spanade in saker på gårdsplanen och var inte det minsta svår att fånga. Hon ville ju bara hänga med!
 
0 kommentarer