Fäller för fullt

 
Fällningen av vinterpälsen började redan i januari. När ljuset så sakta börjat öka igen. Ett vårtecken så gott som något. Fast vinterns kallaste dagar ännu återstod, men det är ju bara som vanligt.
 
Och den riktigt kraftiga fällningen kommer långt senare. För någon vecka sedan var det verkligen enorma mängder hår som rasade av. Jag hittade denna tuss på en död buske i hagen. Det hade nog kliat skönt att bli av med allt hår. Och aldrig rullar de så mycket som vid denna tid. Hästen blir jordig och så blir den ännu mera kliad av borstning. Kan undra om de vet det, eller om det bara är skönt att rulla?
 
Fåglarna blir glada för fint material att ha i sina bon. Sjunger i en ljudlig kör runt om oss. Så bra att hästarnas vinterkläder kan återvinnas. Snart är vårens och sommarens kollektion klar att visas fram, glansig och vacker. Det går fort nu, och det är väl en tröst när man får munnen full av hästhår, eller inser att en del av pälsen följt med in på mötet eller i bilen. Jag som trodde de satt på en pinne i hagen...
 
 
0 kommentarer